Gregor Fras

 

Začetki kmetije Fras segajo v konec 19. stoletja. Z letnicami 1876 in 1888 so datirana poslopja, v katerih kmetija danes obstaja in deluje. Je kmetija s tradicijo, ki je ohranila vse značilnosti trdne, močne in uspešne kmetije, na kateri so živeli in živijo ljudje s pozitivno energijo in vizijo ter željo po ohranjanju kmetovanja v tem delu Slovenije.

Proizvodnja na kmetiji se modernizira in specializira v prirejo mleka. V hlevu je 40 glav govedi, od tega 20 do 25 krav molznic, ostalo so živali za obnovo črede.

Njen dolgoletni obstoj in s tem dejstvo, da se je kmetija obdržala skozi vsa najtežja obdobja, je posledica generacijske navezanosti na zemljo, izostren čut živeti z naravo, je način življenja in je pot, ki si jo je začrtal mladi gospodar Gregor, ki bo v letošnjem letu kmetijo prevzel.

Po pridobljeni diplomi se je vpisal na magistrski študij ekonomije – management marketing, ki ga končuje z nalogo z naslovom »Pomen blagovne znamke za ponudnike kmetijskih pridelkov in izdelkov«.

S tem je eden redkih, če ne že edini prevzemnik, ki želi s študijem pridobljeno znanje uporabiti v praksi na svoji kmetiji.

Gregor prav v tem vidi velik izziv in priložnost za potrditev uresničevanja ciljev na svoji kmetiji. Glede na izkušnje v kmetovanju in dobro izhodiščno izobrazbo v ekonomiji in trženju želi mlečne izdelke, predelane na kmetiji, v prihodnje tržiti pod svojo blagovno znamko. Tako namerava postati prepoznaven širšemu krogu potrošnikov, kar zagotavlja vsekakor večji uspeh trženja.

 

»Svoje delo na kmetiji izjemno cenim in se zavedam, da je resnično privilegij živeti na podeželju – kmetiji in delati zase in za svojo družino tisto, kar te veseli. Resnično želim postati kmetovalec in prevzeti kmetijo kot »mladi prevzemnik kmetije«, saj menim, da je delovno mesto na kmetiji izjemno pomembno zame in mojo družino ter za celotno družbo, v kateri živimo«, meni mladi prevzemnik kmetije.

Za glasovanje je potrebna prijava

Do konca glasovanja

Kontaktiraj nas

  • Celovška 43
    1000 Ljubljana
  • 00386/(0)41 664 017
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
ranktrackr.net